АБВ атакува регионалната и демографска политика на управляващите. Лидерът Румен Петков е притеснен от обезлюдяването на цели региони.

Държавата е с разрушена структура, коментирана брифинг в централата на партията Петков. В повече от 150 села няма нито един жител. Това, че държавата е с разрушена структура се потвърждава от законодателни инициативи.

Председателите на общински съвети с права на изборните длъжности

Председателите на общински съвети с права на изборните длъжности

Обособяват самостоятелни звена за подпомагане на работата на общинския съвет и на неговите комисии

Петков иска ново териториално делене на общини и райони. Днешното териториално административно делене не отговаря на потребностите на общините.

При нас диспропорцията се задълбочава, категоричен е лидерът на АБВ, според когото най-накрая трябва да има второ ниво на местно самоуправление.

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Никакви гейтове и схеми пожела Радев от общините

Когато хората имат самочувствие, те участват в прозрачно управление

Само в МЗХ има 7 000 служители в изнесените структури на ведомството в страната. Голяма част от служителите са на политическа хранилка, каза Румен Петков. Те били изборното ядро на ГЕРБ и освен това се пазарували кметове.

Румен Петков настоя за децентрализация на общините, за да се решат проблемите по места. В големите градове имало пресищане с администрация.

В АБВ са категорични, че сме се провалили в регионалната политика. Правителството натиска местните органи, според лидера на партията.

Кметовете искат полицейски правомощия

Кметовете искат полицейски правомощия

Кметове и депутати решават проблемите на регионите на дискусия в парламента