АБВ е започнала разговори с ръководството на БСП за предстоящите избори, но предстои партията да вземе окончателно решение. Решението ще бъде взето на заседание на Националния съвет.

Лидерът на Румен Петков призна, че АБВ не са удовлетворени от резултата, постигнат на последните избори. "Надяваме се с една активна кампания да достигнем до хората и да им представим политиките. Последните две кампании никой не говори за политики", отбеляза Румен Петков.

Приоритетите на АБВ са: Следващото Народно събрание като приоритет номер 1 трябва да е гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждане на АЕЦ "Белене", гарантиране на пряка доставка на газ от Русия към Европа през България, преоценка на газовата връзка Гърция - България. АБВ настояват и за убедителен План за възстановяване и развитие и преосмисляне на България в зелената сделка.

АБВ иска и провеждане на съдебна реформа с сформиране на Съвет по правосъдната реформа.

Припомняме, на последния вот през юли месец, АБВ се яви в коалиция с БСП във формата "БСП за България". Това се случи след като през 2014 г. партия "Алтернатива за Българско възраждане" бе учредена от президента от 2002 г. до 2012 г. Георги Първанов с подкрепата предимно на бивши членове на БСП.