Ръководството на АБВ препотвърждава имената на лидера Георги Първанов и заместника му Ивайло Калфин като предложения за единни кандидатури за президент на широка коалиция „Ляво – Център“.

Това е станало след заседание на Изпълнителното бюро на партията, съобщават от партийния пресцентър.

От АБВ заявяват готовността си за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от „Ляво – Център“.

ГЕРБ хладнокръвно приемат вероятността Първанов да е кандидат-президент

ГЕРБ хладнокръвно приемат вероятността Първанов да е кандидат-президент

Демонстрираха пълна незаинтересованост

Освен това ръководството на АБВ настоява преговорният процес по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации да бъде разширен и ускорен.

Нямало противоречие между решенията, взети днес от АБВ. Тази позиция изрази по-късно в кулоарите на парламента азбукарят Емил Кало.

Той е учуден от изненадата на медиите по темата. Партията не поставяла червените пред свършен факт с тези имена и изтъкна, че столетницата обсъждала 120 имена.

Не се прави така, сърдити в БСП на АБВ

Не се прави така, сърдити в БСП на АБВ

БСП кани АБВ и Движение 21 отново на разговори на 3 август

От АБВ искат максимално широко обединение. Оставете ни да преговаряме, настоя Кало. Не можело всичко да се сложи на масата на преговорите.

От партията подчертават, че имали и други козове.

По темата може ли Първанов отново да е държавен глава, Емил Кало обясни, че имало тълкувания, които показвали, че нямало подобни пречки.

Докога да чакаме, попита той. Кало се изумява от дебатите в левицата, в които се появиха имената на Симеон Сакскобургготски и Огнян Герджиков. Искаме максимално да ускорим преговорите, повтори той.