Агенти на ДАНС целенасочено и планирано са компрометирали подписката за нова Конституция на РЗС.

От централата на партията изнесоха данни, че по разпореждане на ръководството на ДАНС кадровите агенти Красимир Христов и Сашо Билев са фабрикували несъществуващи „доказателства", които да изкарат подписката уж фалшифицирана.

Под натиска на ръководството в това „активно мероприятие" срещу РЗС са участвали и други агенти от централата на ДАНС, които в последствие са разбрали грешката си, 8 агенти от регионалните структури на ДАНС във Враца, София, Велико Търново, Бургас (ръководителят е състудент и близък приятел на Цветлин Йовчев) и двама агенти от Видин, съобщават още от РЗС.

Припомняме, след проверка на ДАНС, поискана от парламентарния шеф Цачева, стана ясно, че в 600-хилядната подписка на РЗС има сериозни проблеми и манипулации.

Според хората на Яне, двамата агенти на ДАНС, в съучастие с трети лица, са се снабдили с формуляри от интернет-страницата на РЗС и от регионални пунктове в страната, като са вписвали в тях личните данни и са подправяли подписите на лица, които в действителност не са участвали в подписката.

Личните данни на тези лица чрез нерегламентиран достъп са били придобити от информационните масиви на банки, застрахователни дружества и други големи компании.

По същия начин чрез използване на информация от масивите на служба ГРАО кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев, заедно със съучастниците им, умишлено са вписвали във формулярите данните на починали лица и са подправяли подписите им.

След това фабрикуваните неистински формуляри са били изпращани по пощата на адреса на Инициативния комитет или са били предавани в регионалните пунктове из страната.

Според РЗС всичко това е направено с предварително планирана цел да се извърши в последствие официална проверка от ДАНС, която чрез анализ на фабрикуваните от кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев данни да „установи" нарушения.

Предвид посочените скандални факти от партията на Янев заявяват, че ще внесат сигнал до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и Комисията за контрол на ДАНС в Народното събрание с искане да разследват действията на кадровите агенти на ДАНС Красимир Христов и Сашо Билев, а така също да се установят техните съучастници, както и лицата по чието разпореждане те са извършили посочените престъпления.