Данъчният склад е на непрекъснат контрол, системата е свързана и се хваща всеки един продукт, който влиза в него, това увери шефът на Агенция "Митници" Георги Костов по време на представянето на преноса на горивата на съвещание с всички държавни служби - ГДБОП, Морска администрация, прокурори, ДАНС и Агенция "Митници".

Контролът е процес, който предстои да бъде надграден, увери Костов и допълни, че амбициите на агенцията се простират до това да се достигне много по-високо ниво на контрол.

Председателят на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика Емил Димитров-Ревизоро заяви, че това е едно прекрасно начало, защото държавата много по-лесно ще се справи с контрабандата на горива. "Тази битка ще бъде успешна. Добро начало, поздравления господин премиер", поздрави той министър-председателят.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров посочи, че от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) за последните 24 месеца са извършени 12 700 проверки, а съставените актове са 722.

Той посочи още 160 са запечатаните обекти за установени нарушения, а 1400 са превозните средства, запечатани от НАП.

Борисов: Всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва

Борисов: Всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва

Политиците да си мерят приказките, първо да проверяват и после да говорят