Новата ТЕЛК система не гарантира условия на пазара на труда

Новата ТЕЛК система не гарантира условия на пазара на труда

Иван Нейков заяви, че не е ясно какво следва

Агенцията за хората с увреждания финансира с десетки хиляди левове проекти за заетост. Сроковете за подаване на документи вече текат, а заинтересованите имат време да подадат заявления до края на март.

Конкурираме се със спортното министерство по брой организирани спортни събития, похвали се изпълнителният директор на Агенцията Минчо Коралски.
Той припомни и всички музеи и исторически забележителности из страната, които АХУ е направила достъпни за хора с увреждания и майки с колички чрез построяване на рампи.

Субсидиите ни са безвъзмездни, имаме 95% успеваемост на инвестициите, доволен е Коралски.

По програмите за самостоятелна стопанска дейност на хора с увреждания Агенцията отпуска средства за личен бизнес, като оценяващите комисии не са от АХУ, а са съставени от независими експерти, за да няма място за корупция. Нямаме нито един обжалван проект, поясни Горански.

По думите му пари има и за стимулиране на заетост в нормална работна среда. Тя трябва да ангажира хората с увреждания за минимум 36 месеца. Предвиждат се до 10 хиляди лева за изграждане на рампа до работното място, както и по 10 хиляди за оборудване на работното място.

Можем да осигурим помощ на хора с умствени и двигателни увреждания, увреждания на слуха, на зрението, гарантират от АХУ.