Не съм спирал тока в Рибново. Това заяви депутатът от ДПС Ахмед Башев в предаването „На светло" по Нова ТВ по повод нападките срещу него, че кадрува в региона и организира политически чистки.

Припомняме, вчера от ГЕРБ излязоха с декларация, в която го обвиниха, че е спрял тока в региона, за да не се видят по телевизията разкритията за това как депутатът оказва политически натиск.

Ахмед Башев обясни, че в Рибново го уважават. Вчера 4 телевизии били в Рибново, но нито една, по думите му, не отразила как хората скандирали „Башев" и „ДПС". Той отрече да е освиркан българския химн. Освиркани били малкото провокатори, дошли там.

По повод уволнението на директора на училището в Рибново Манчо Джуркин, Ахмед Башев обясни, че децата са изпитвани в стола на училището. Ако знаех какво се случва и този човек не беше уволнен, щях да питам министъра на образованието по време на парламентарния контрол, каза депутатът от ДПС. По думите му директорът е издавал фиктивни дипломи и сега е разследван от прокуратурата.

Ахмед Башев е категоричен, че не насажда етническо напрежение. Манчо Джуркин според него страда от раздвоение на личността, защото се моли в джамията с останалите мюсюлмани, а после обижда имамите, че били търгаши. Според Ахмед Башев проблемите му с Джуркин са на лична основа.

ГЕРБ се опитаха да създадат етнически конфликт, категоричен е той. На тях им е мъка, че съм народен представител, обясни Башев. Според него от селски егоизъм ГЕРБ замесват името му в подобни случки.

Аз за себе си съм безгрешен, смята депутатът от ДПС. Няма етническо напрежение в Рибново, изтъкна Башев. Хората там, по думите му, искат да се развиват и обучават като пълноправни български граждани, а не да са „маши в нечии ръце".

Депутатът поиска мюсюлмани в службите, за да има равноправие. Защо на тестовете в МВР Ахмед и Мохамед отпадат, защото не са интелигентни, попита той.

По думите му независимо от религията всички хора са равни. Обичам си хората в Рибново, заяви още депутатът от ДПС.