Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е напуснал резиденцията си в Росенец, съобщи бТВ, която получи достъп до имота от собственика Данаил Папазов.

Според бТВ, резиденцията и прилежащият двор са напълно празни. Няма автомобили, а двете кучета, които до този момент охраняваха имота, също са изчезнали. Симпатизантите на Доган, които през последните дни охраняваха имението до морето, са се разотишли в късния следобед.

По-рано те уверяваха репортер на бТВ, че Доган е все още в имота, но кадрите от вътрешността показват, че той вече го е напуснал. Електричеството и интернет връзката в резиденцията са прекъснати, което потвърждава отсъствието на Доган.

При опит на телевизионния екип да влезе в помещенията, те са били спрени от човек, който се е представил за домакин.

До момента няма официално изявление от страна на Ахмед Доган или представители на ДПС относно напускането на резиденцията.

Припомняме, че през 2020 година Христо Иванов и негови превърженици организираха "десант" на плажа в Росенец, протестирайки срещу незаконното, спред тях, владеене на плажа пред луксозния имот. Тогава неофициално се говореше, че Доган и Пеевски ползват тази луксозна резиденция.

Ахмед Доган призова всички партии да дадат отпор на Пеевски

Ахмед Доган призова всички партии да дадат отпор на Пеевски

И други партии са заплашени от рейдърството му и би било самоубийствено