"Не забравяйте, че за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ за врага за всички."

С такова предупреждение се обърна почетният председател на ДПС Ахмед Доган към партийния актив по време на онлайн конференцията на движението днес, на което се очаква да се преизбере за втори мандат председателят Мустафа Карадайъ.

Обръщението на почетния председател бе прочетено от евродепутата Илхан Кючюк.

Доган посочи, че този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс - съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политиката, казва почетният президент на ДПС.

Карадайъ: ДПС трябва да изгради имунитет срещу всеки политически вирус

Карадайъ: ДПС трябва да изгради имунитет срещу всеки политически вирус

От ДПС са обезпокоени от управлението на страната

По думите му коронавирусът е променил начина на живот на хората и е показал колко много сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се - и това ще мине, но нищо от досегашния живот няма да има същата форма и осмисленост, стана ясно думите на Доган.

За една година от своето коварно шествие по планетата COVID-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужване на обществото, удари икономиката и издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави, подчертава Доган.

Това е шокирало политическия елит, защото проблемите са били загърбени и отлагани във времето. Сътресенията от промените ще бъдат съизмерими с промените в климата, с мащабни войни или с финансово-икономическа криза в планетарен мащаб. Точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като "глобално единство", "обединени усилия" и "заедност" са най-често изговаряни призиви към всички, отбеляза Доган.

След речта на Борисов ДПС цитира слово на Доган за „рестарт на модела"”

След речта на Борисов ДПС цитира слово на Доган за „рестарт на модела"”

Доган говори за готовност на гражданското общество...

Според него няма съмнения, че всеки разбира смисъла на тези послания само тогава, когато е надвиснала обща опасност над главите на хората.

Той пожела на всички от ДПС да преговорят уроците за единство и заедност и тъкмо за това задачата на задачите е да се предотвратят очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа, настоя Ахмед Доган.

Той бе категоричен, че всички усили трябва да бъдат концентрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него. Доган пожела на всички да бъдат живи и здрави, силни и да отстоят себе си във времето.

За Доган онлайн конференцията заслужава много висока оценка, предвид факта, че е направена по време на пандемия. "Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се появявате, утвърждавате и развивате, значи това е да се извинява съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам как сте модел за другите", акцентира Доган.

Благодаря ви изобщо, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност и на този хъс, който имате.

Ахмед Доган поздравява всички и във връзка с предстоящите празници, които за съжаление няма да бъдат чествани така, както ни се полага. "Най-вече бъдете живи и здрави, благодаря ви, че има", завърши речта си Ахмед Доган

Мощни възгласи "ДПС" последваха речта на почетния председател.

Доган заговори за рестарт на политическия модел - когато гражданското общество е готово

Доган заговори за рестарт на политическия модел - когато гражданското общество е готово

Какво ни дадоха тези 30 години от началото на Прехода?