Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който в последните години се изказва само веднъж годишно, излезе с обръщение към партията си и съмишлениците й и то във връзка с предизборната кампания, която в момента се води. Изявлението на Доган бе разпространено от пресцентъра на партията.В обръщението той заявява, че предстоящите евроизбори за парламент са изключително важни да ДПС - факт който личи както от оглавяването на листата от лидера на партията Мустафа Карадайъ, така и от самото нарушаване мълчание от страна на почетния председател. припомняме, че последната изява на Доган беше на годишното тържество на партията в края на 2018 г.

В изявлението на Доган се настоява на това, че ДПС постоянно се подмладява и залага на бъдещето с непрекъснато движение към по-добри условия на живот, свобода и толерантност. Обръщението на Ахмед Доган обаче е към "разсърдените и разочарованите" и той иска прошка: "...ако има допуснати грешки в близкото минало - Простете!" Според Доган каузата на ДПС е твърде голяма, "за да си позволим лукса да се борим помежду си", което би попречило на младите и мотивирани хора в движението да се борят за бъдещето си.

"Пожелавам ви да постигнете пълна мобилизация и успехи, които да ви удовлетворят! Бъдете благословени!, завършва изявлението си почетният председател на ДПС.