Възникват съмнения в посока на министър-председателя Бойко Борисов като вдъхновител и идеолог на стила на терор в политиката.

Това заявява Алексей Петров, цитиран от пресцентъра на „Единение и екипност".

Става ясно, че Петров ще се обърне към главния прокурор, като бившата барета подкрепя тезата, че три знакови престъпления от 2008 г. до сега - побоят над журналиста Огнян Стефанов, експлозията пред вестник "Галерия" и атентатите от последните 24 часа са продукт на една и съща концепция за постигане на надмощие и контрол чрез насилие, с корени в 90-те години на миналия век.

И типологията, и виктимологията при трите престъпления са практически еднакви. И мотивите, и средствата на извършените деяния са идентични, заявява бившият съветник на ДАНС.

Има много сериозни аргументи, се казва в разпространения текст, че сме свидетели на три събития, станали по различно време, но по сходни поводи и с абсолютно еднакви мотиви.

През септември 2008 г., трябваше да бъдат замазани следите, водещи към поръчителите на клеветническата кампания срещу ДАНС, довела до разгласяване на класифицирана информация в сайта „Опасните новини". За още по-успешното „замазване" беше предизвикана разработката „Галерия".

През февруари 2011 г., трябваше да се развихри спешно „кризисен PR", поради станалите достояние на публиката доказателства, че лично министър - председателят е замесен в контрабанда. Тогава той трябваше да се спасява от доказателствата, получени със специално разузнавателно средство (което е доказателство пред съда), че лично е замесен в контрабанда и укриване на акцизи. Главният свидетел по случая вече не е между живите, за което може само да се съжалява.

Избухването на взривовете пред партийната централа на РЗС и пред клуб на ДСБ, е продукт на отчаяни усилия за спасяване на потъващият рейтинг на премиера, твърди още Петров.

Според него „черешката на тортата" е влизането на Бойко Борисов в ролята на жертва.

Уточнява се, че Алексей Петров ще се обърне към Главния прокурор, не защото някой се опитва с бели конци „да му пришие" участие в описаните три тежки криминални и политически престъпления, а защото с експлозиите от тази сутрин е била премината границата на допустимост.

Ако днешната тенденция на терористични рецидиви бъде оправдана с определението „самовзривили се", дали скоро няма да ни сполети и оправданието „самоубили се", пита в заключение бившата барета.