Наследниците на комунистическите фамилии да бъдат по-скромни, когато се представят за демократи. Това посъветва избраният за евродепутат от коалицията ГЕРБ - СДС Александър Йорданов от СДС на пресконференция в централата на партия, посветена на приключилите избори за Европейски парламент.

По думите на Йорданов днешният ден е хубав за българската демокрация и трябва да свикваме с добрите дни за България. Според него не трябва да бъдем народ, който се самоотрича, защото имаме с какво да се гордеем в демокрацията, но и никога не трябва да забравяме, че тя стана възможна благодарение на усилията на СДС.

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

Според Румен Христов резултатът на евроизборите е успех

Очакванията на Йорданов, породени от евроизборите са, че в Европа и в бъдеще ще се управлява коалиционно и в съгласие ще се събират за общо управление партии, които имат различия в своите идеологии и програми.

По думите му изборите ясно са показали мястото на българските политически партии в европейския план. "СДС винаги е бил противник на БСП и винаги нашият интерес е да се победи БСП. Когато не сме можели сами да го направим, сме търсели коалиция", посочи Йорданов.

Той е доволен, че всички проруски партии, които афишират симпатията си към Русия, са се провалили.