От РЗС обявиха, че на брифинг утре - петък, ще представят документи, уличаващи в корупция „ключов министър от кабинета „Борисов".

Случайно или не, това става ден, след като Янев бе гост в дома на освободения от ареста Алексей Петров.

Петров на този етап е симпатизант на РЗС, заяви в кулоарите на НС лидерът на консерваторите Яне Янев.

По време на вчерашната им среща в дома на Петров бившата барета поставил условия, за да влезе в политиката, обясни Янев. Петров настоявал за екипен принцип и попитал дали от РЗС са готови да се съгласят с екипен принцип на управление.

Бившият съветник в ДАНС казал, че е готов да влезе в политиката, когато екипите в различни секторни политики бъдат изцяло формирани. Той счита, че няма време за губене и тези екипи трябва да започнат да се изграждат час по-скоро, поясни Яне Янев.

Тези екипи, по думите му, ще са в противовес на едноличното министър-председателско управление от последните 20 години.

Петров искал в тези екипи да влязат специалисти от "Атака", ГЕРБ и Синята коалиция. В ГЕРБ има и инакомислещи, има хора, които са осъзнали, че това правителство в този му вид не е способно да се справи с кризата, каза още Янев.

РЗС са готови да дадат шанс на инакомислещите гербери да покажат своя професионализъм.

Петров ще бъде част от Експертен съвет по национална сигурност и нов конституционен ред.

Яне Янев е категоричен, че Алексей Петров има какво да допринесе за бъдещето на РЗС и на управлението на страната.

Стана ясно още, че вчера Петров се консултирал с Атанас Семов, който по думите на лидера на РЗС е един от най-добрите специалисти по европейско право. Темата на консултацията - "други намерения" на Алексей Петров.

Яне Янев изтъкна, че не се съмнява, че е имало мокра поръчка за бившата барета.

Лидерът на РЗС уточни, че вчера му се обадил братът на Алексей Петров, Огнян, и казал:"Един човек иска да говори с теб".

Тогава на телефона дошъл Петров и казал:"Единствените публични хора, политици, на които имам доверие и които могат да направят нещо ново сте вие. Следил съм с  огромен интерес идеите ви за нова Конституция. Искам да се видя с Вас. Ако вие не се притеснявате да дойдете в моя дом, сте добре дошли".

Янев поясни, че за пръв път отива в дома на бившия съветник в ДАНС и дори се объркал къде трябва да влезе.