Депутатът от ИТН Андрей Чорбанов сглоби кабинет от всички политически партии в парламента. В студиото на Нова телевизия, той заяви, че освен първите две политически партии - ГЕРБ и ДПС - и други партии разполагат с добри специалисти, които могат да влязат в един експертен кабинет. Като примери той посочи социалните експерти в БСП и юристите в "Демократична България" и "Възраждане".

Андрей Чорбанов тактично не спомена новата политическа формация, която е парламентарно представена - "Величие", а на въпрос за "Продължаваме промяната" заяви, че това е единствената партия, която е изключена във визията им за експертен кабинет, тъй като те наистина нямат експерти и не могат, като това е доказано вече. Депутатът от ИТН не изключи в този експертен кабинет да влязат и министри от настоящия служебен такъв, които "си вършат работата".

Ще бъде разговаряно с всички, каза Андрей Чорбанов и увери: Ако ни бъде връчен третия мандат, вярвайте, че всичко ще бъде направено бързо, но и изключително прозрачно. Очакванията са да бъде изпълнявана програмата на "Има такъв народ" с конкретни срокове, въпреки че Чорбанов заяви, че е наясно, че ще се правят компромиси.

Във визията на Андрей Чорбанов премиерът със сигурност ще бъде посочен от ИТН, а той трябва да е "диалогичен" и да е "свързващо звено между отделните министри". Депутатът отказа да посочи име, отказа и да очертае повече от профила на бъдещия им премиер, въпреки че от думите му стана ясно, че имат вече и конкретна фигура, която ще посочат.

Андрей Чорбанов е убеден: Ние ("Има такъв народ", бел.ред.) сме най-симпатичната партия и най-диалогичната партия в момента категорично. Ние можем да бъдем свързващо звено между останалите.

Иначе "Има такъв народ" ще носи политическата отговорност за кабинета, увери депутатът от шестата политическа сила в Народното събрание.