Обявеният кабинет на Николай Габровски доказва, че това предложение за експертност в правителството е само един смокинов лист на вече договорени скрити коалиции. Това заяви пред БНР депутатът от Продължаваме промяната Андрей Гюров.

По думите му голяма част от имената на експертите, те не са независими. Според него те са от банките за кадри на Тройната коалиция, ГЕРБ, ДПС и на президента Радев. Гюров бе категоричен, че вече ясно се вижда изградения мост между Банкя и президентството.

Имената в кабинета "Габровски" са от банките на модела, който ние като партия дойдохме да разградим. И не защото имаме против самите партии ГЕРБ и ДПС, а защото искаме българите да вярват, че за България име едно по-добро бъдеще и за да можем да го постигнем, трябва да променим този модел, поясни депутатът от ПП.

Гюров подчерта, че ПП няма да подкрепи предложения кабинет. Моделът, по който е съставено това правителство, и хората, които са в него, не предвещават успешен мандат, допълни той.

Според него т.нар. игра с кворума не е работещ вариант за излъчване на правителство. Ако този кабинет е толкова експертен и независим, за да може да събере подкрепа, не виждам причина това да става през процедурни хватки, каза още Гюров.

Кабинет с много дами предложи Габровски

Кабинет с много дами предложи Габровски

За Министър на енергетиката се предлага Николай Павлов