Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС и "Български възход" - довиждане ГЕРБ, това е изключено. Трябва да се види в кой стои ключът за съставяне на правителство. Tова заяви социологът Андрей Райчев пред bTV.

По думите му видимият за публиката въпрос е да се направи правителство, но хората са сигурни, че няма да има такова. Въпросът е кой ще е виновен за това, каза Райчев. Вероятността да стане правителство е 20 на 100, а вероятността да не се състави правителство е 80 на 100 в моите очи, според експерта.

По думите му, ако това продължава, няма да има никакво правителство. Кой може да пресече червената линия и кой държи ключа на мира - това е "Демократична България", изтъкна Райчев. Всички играят за следващата предизборна кампания и играят за това да посочат кой ще е виновен за невъзможността да се състави правителство.

ГЕРБ гледа към правителство на широка коалиция, но без "Възраждане"

ГЕРБ гледа към правителство на широка коалиция, но без "Възраждане"

Екатерина Захариева оценява като позитивен сигнал мълчанието на ПП

За БСП не става и дума да прави правителство, по думите на Райчев, според когото левицата е в отчайващо положение. Не можем да си позволим в момента да има разправия, при положение, че има три кризи, добави Андрей Райчев.

Андрей Райчев поне засега не вижда нови избори след 15 февруари. Освен че има криза и хората са недоволни, то те могат да се изместят в друга посока, която дори политическата система няма да може да овладее и тогава ще стане голяма беля, предупреди той.

Борисов готов да се оттегли в името на евроатлантическо управление

Борисов готов да се оттегли в името на евроатлантическо управление

Предлага контактна група на преговарящи екипи както през 90-те години

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си води преговорите за съставянето на кабинет, защото е най-активен, всички контактни групи на останалите партии щели да избягат с писъци и да направят опити да го захапят за врата.

Според него партийните лидери е добре да се помъчат да направят правителство. Ако не се състави кабинет, изборите ще са след една изключително тежка зима и по-гневно участие в популистки вот или в тежко оттегляне, смята Александров.

Христо Иванов готов да се прежали за управление с ГЕРБ и ДПС, но хората - не

Христо Иванов готов да се прежали за управление с ГЕРБ и ДПС, но хората - не

Правителство с тези две партии било рецепта за дестабилизация