Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) става правоприемник на държавните структури за борба с корупцията.

С решение на правителството антикорупционната комисия става правоприемник на всички досегашни структури за превенция на корупцията - активите, пасивите, архива, информационния ресурс, правата и задълженията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната агенция "Национална сигурност", изпълнявали функции по отменения стар антикорупционен закон.

5 партии срещу номинацията на Пламен Георгиев за шеф на Антикорупцията

5 партии срещу номинацията на Пламен Георгиев за шеф на Антикорупцията

КПКОНПИ ще се превърне в оръжие срещу неудобните и чадър за приятелите на властта

С приетото днес постановление кабинетът уреди отношенията по предаване на активите и уреждане на трудовите и служебните правоотношения на служителите във връзка с новия Закон за противодействие на корупцията.

Правителството одобри и допълнителни разходи за работата на новосформираното антикорупционно звено.
Одобрената допълнителна финансова инжекция за антикорупцията възлиза на 14 милиона лева.

Средствата ще се използват за финансиране на дейностите на КПКОНПИ и ще допринесат за осъществяване на основните правомощия на Комисията.

Парите се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет и на преструктуриране на разходите на ведомствата, чиито звена се вливат в КПКОНПИ.

44% от българите намират случващото се с Иванчева за скалъпено

44% от българите намират случващото се с Иванчева за скалъпено

55% подкрепят ограничаването на рекламата на хазарт