"Това е първото служебно правителство, което по никакъв начин не зависи от президента и не представлява президентската институция." Toва заяви пред БТВ бившият говорител на служебното правителство "Донев" Антон Кутев.

Според него Димитър Главчев е отговорен човек. Той ще опита да си свърши работата въпреки обстоятелствата, а те са абсурдни, посочи Кутев.

По думите му Главчев безспорно работи за ГЕРБ. "Той е добър счетоводител, но без подкрепата на ГЕРБ няма как да стане председател на Народното събрание и служебен премиер", коментира Антон Кутев. Той е на мнение, че президентът Румен Радев няма да откаже да подпише указа за предложения състав на Министерски съвет, защото това може да доведе до конституционна криза.

Според него, когато ни управляват политически невежи хора - няма как да тръгнем напред.

Антон Кутев посочи още, че отговорността на президента е била умишлено ограничена и въпросът е защо това беше направено. "Моят отговор е, че последните служебни правителства бяха най-успешните през последните 20 години по рейтинг и одобрение на хората. Това трябваше да бъде спряно от тези, които управляваха държавата доскоро. Те не искаха да има конкуренция във вид на нещо смислено", на мнение е Кутев.

"Ние сме в конституционна криза, защото тези промени продължават да стоят в Конституционния съд. Вероятността да бъдат отменени не е никак малка. Накрая резултатът от всичко това е, че единствените възможности за добро управление бяха съсипани от същите тези, които за последните девет месеца ни показаха висши образци на най-пошлото управление, което може да имаме", смята Антон Кутев.

ГЕРБ недоволстват, че всичко се приписва на тяхна сметка

ГЕРБ недоволстват, че всичко се приписва на тяхна сметка

Кабинетът "Главчев" е добър опит да се търси политическа неутралност, според Томислав Дончев