"Майките на деца с увреждания имаха съвсем самостоятелни цели, а не политически цели. Те нямаха политически искания". Така депутатът от БСП Антон Кутев коментира в сутрешния блок на БиТиВи недопускането на майките на деца с увреждания, заедно с Мая Манолова в Народното събрание.

Кутев не знае дали Мая Манолова има политически цели, но в случая майките са благодарни на бившия национален обществени защитник, защото тя била с тях още в самото начало на техните проблеми. БСП се мъчи да помага майките на деца с увреждания, но не по политически причини, изтъкна Антон Кутев.

Проблемът за поисканата оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева бил най-вече заради отношението към майките на деца с увреждания, посочи Кутев, който се борил за десет майки да влязат в деловодството, което не е било вътре в парламента.

БСП иска оставката на Караянчева - превърнала тоалетната на НС в политически фактор
Обновена

БСП иска оставката на Караянчева - превърнала тоалетната на НС в политически фактор

И ДПС започват консултации за свалянето й от председателския пост

Нормално е в такава ситуация на тежки размествания в обществото статуквото между партиите да губят. БСП трябва да бъде по-активна през следващите месеци като сила, която може да промени обществото, настоя Кутев.

БСП трябваше да играе много по-сериозна роля в протестите. Не е лесно да оглави протестите, но ми се искаше да има много по-голяма роля в тях, призна депутатът.

Според социалистите най-добрият начин за гласуване е чрез машинно гласуване, което рязко намалява възможностите за манипулация.

Манолова случайно срещнала в парламента майките от "Системата ни убива"

Манолова случайно срещнала в парламента майките от "Системата ни убива"

Тя искала да участва в енергийната комисия, а те очаквали среща с партия