Случайно се срещнахме вчера с майките от "Системата ни убива" в парламента. Това заяви лидерът на "Изправи се.бг" Мая Манолов пред bTV.

Припомняме, вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО. По същото време там се оказа и Мая Манолова.

Днес президентът Румен Радев заяви, че проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на "нефелни и лобистки закони". Той призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО.

Манолова пита кой допусна Караянчева да превърне НСО в политическа бухалка

Манолова пита кой допусна Караянчева да превърне НСО в политическа бухалка

Тя настоява за незабавна оставка на председателката на парламента

Лидерът на "Изправи се.бг" обясни, че майките са се разбрали с парламентарно представена партия да са там, а самата тя е искала да участва в заседание на енергийната комисия, свързано с обсъждане на завишените цени на сметките за парно.

Манолова отрече да е била по едно и също време с тях там и поясни, че майките са били от 10.00 часа на мястото. По нейни думи те са поискали среща от парламентарните партии, подведени от призива на Цвета Караянчева, че иска диалог. Такава среща обаче им била отказана.

Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Проблемът според Румен Радев е в нефелните и лобистки закони

На самата Манолова пък председателят на енергийната комисия й заявил, че й е забранено да влиза в комисия. Тя подчерта, че за трети път й е отказано да участва в парламентарна комисия.

Маноловa бе категорична, че ще участва на следващите парламентарни избори. По нейни думи не са водени разговори с "Отровното трио".