Настояваме за незабавната оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева заради вчерашните събития в Народното събрание, както и заради публичното й изявление НСО да си свърши работата. Това обяви Мая Манолова при палатковия лагер пред Министерския съвет на брифинг на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и представители на "Изправи се.БГ", съобщава bTV.

По думи на Манолова Караянчева е превърнала НСО в политическа бухалка срещу мирно протестиращи граждани.

Лидерът на "Изправи се.БГ" обвини председателката на НС, че е превърнала парламента в политическа централа, която се охранява като от частна охранителна фирма.

Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Вчера НСО действали по указания на стопанката на парламента

Проблемът според Румен Радев е в нефелните и лобистки закони

Манолова бе категорична, че НСО трябва да уважава правата и законните интереси на гражданите, както и да спазва политически неутралитет.

Настояваме за незабавна проверка в НСО кой е допуснал извършването на подобна политическа акция и използването на НСО за политическа употреба от Караянчева, посочи тя.

По нейни думи 12 гарда са се включили в изхвърлянето от сградата на парламента на жени и на мирно протестиращи, като 9 от тях са влачили и блъскали мирно протестиращи, а трима са снимали.

Ден 70-и: Отровното трио иска Радев да разпусне НСО

Ден 70-и: Отровното трио иска Радев да разпусне НСО

Протестът премина без инциденти...

Манолова подчерта, че през вчерашния ден от "Изправи се.БГ" са имали разрешение да участват в заседанието на комисията по енергетика, за да защитят интереса на гражданите относно високите сметки за парно и неиздължаването на надвзетите суми. Тя посочи, че съгласно правилника на Народното събрание заседанията на парламентарните комисии са открити и граждани могат да участват в тях.

По нейни думи обаче за трети път в рамките на седмица по лична заповед на "самозабравилата се Караянчева" те не са били допуснати да участват в работата на парламентарни комисии.

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели - официална декларация

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели - официална декларация

Във връзка с днешния събития в НС...

Припомняме, вчера в сградата на Партийния дом майки на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до парламентарни комисии. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Днес президентът Румен Радев заяви, че проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и от производството на "нефелни и лобистки закони". Той призова за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие и контрола върху НСО.