Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов не е осъждан и е оправдан по всички обвинения. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. На брифинг, необявен предварително, но с предоставено от пресцентъра видео, Антон Кутев, говорител на служебното правителство, защити Борис Михайлов.

Изявлението е в отговор на твърденията на Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ, че той е бил съден за данъчни измами във връзка с 15 млн. лв. от ДДС. По това време Михайлов е бил директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел".

"Новоназначеният шеф на ДФЗ Борис Михайлов е оправдан по всички обвинения", съобщи говорителят на служебното правителство Антон Кутев. Той показа и свидетелство за съдимост.

"Да, срещу него са водени дела, през 2008 г, но наказателното производство е прекратено. Водени са дела, но са приключили. Всички тези неща колегите от ГЕРБ ги знаят, обвиненията са абсолютно политическа форма. Не са избрали верния човек", каза Антон Кутев.

По думите на Михайлов през 2004 г. се опитал да намали корупцията в данъчната система, затова бил арестуван. "Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети, заявява новият шеф на Фонд "Земеделие" Борис Михайлов.

Следващият път ще си търся правата в съда, закани се Михайлов.

На 4 април 2008 г. СГС прекратява на последна инстанция наказателното производство срещу няколко души, сред които и Борис Михайлов. 

През 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и на следващата година - 2014 г. Софийският апелативен съд осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове.

Борис Михайлов бе категоричен, че не е участвал във въпросните фирми. Имал съм много фирми преди това, но като държавно лице не съм имал, допълни Борис Михайлов.

Кой доведе новия шеф на ДФ "Земеделие", продължиха да питат ГЕРБ

Кой доведе новия шеф на ДФ "Земеделие", продължиха да питат ГЕРБ

Те недоумяват от бурната реакция на Антон Кутев и министъра на земеделието