На втория си брифинг за деня от ГЕРБ , както и на първия, който продължи 3 минути, отново заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Тома Биков продължиха да питат за новия директор на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов.

Тома Биков напомни, че никой от бившите управляващи не е казвал, че Борис Михайлов трябва да влезе в затвора или да бъде линчуван, но от ГЕРБ искат да проверят всяка информация, която стигне до тях в духа на прозрачност, професионализъм и почтеност.

"Малко необяснима е за нас бурната реакция на говорителя на правителството Антон Кутев и на министъра на земеделието. Най-нормалното нещо в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват от биографията на директора на ДФ "Земеделие", категоричен бе Биков.

Антон Кутев: Шефът на ДФ "Земеделие" не е осъждан, а е осъдил прокуратурата

Антон Кутев: Шефът на ДФ "Земеделие" не е осъждан, а е осъдил прокуратурата

През 2014 г. съдът е осъдил прокуратурата в полза на Михайлов

По думите му, ако някой от служебното правителство си мисли, че с тези си бурни реакции ще спре ексуправляващите да задават въпроси, много се лъже. Това ще ни амбицира да бъдем по-активни и да предупреждаваме обществото за определени казуси. Към данъчните измами сме много чувствителни след казуса "Румен Спецов" и едва ли някой може да ни обвини, че проспиваме такива ситуации, подчерта Биков.

Томислав Дончев си спомни, че през 2007 г., когато бил кандидат за кмет, медиите питали всякакви въпроси за биографията му, като това било напълно в реда на нещата. Какъв предишен опит и експертиза има господин Михайлов към ДФ "Земеделие"? Каква експертиза и какъв приложим опит има към ДФ "Земеделие"? Откъде се появи, кой доведе и кой предложи господин Михайлов - министър, министър-председателя, някои друг"?, запита Дончев.

ГЕРБ съзря ДДС измамник в новия шеф на ДФ "Земеделие"

ГЕРБ съзря ДДС измамник в новия шеф на ДФ "Земеделие"

От името на Михайлов имаше искане за заличаване на информация, тъй като производството е било прекратено и той е получил дори обезщетение