"Изборите идват. Не могат да стигнат до местните избори, налага се да се скарат преди това. Трябва да се скарат през лятото, защото няма как Корнелия Нинова и Христо Иванов да имат един кандидат за кмет".

Това заяви пред БНР Арман Бабикян от движение "Ние идваме". Според него единственият шанс Асен Василев да създаде правителство е "да се разберат с ИТН".

Асен Василев сигурен, че ще състави кабинет, за ИТН вратата е затворена

Асен Василев сигурен, че ще състави кабинет, за ИТН вратата е затворена

Утре ще се проведе среща за съставяне на правителство с независимите депутати

"Скандалът между ПП и ИТН стана толкова отвратителен, че започнаха да си цепят и успехите, и неуспехите. Имат добри примери за обща работа и изведнъж всичко да започне да се очерня, не е почтено към истината... Нямаше валидна комуникация между тези хора в коалицията. Налага се да научат как се общува в коалиция", каза Бабикян.

Според него сега историческият момент налага политиците да са по-самопожертвователни. Ако не умеят да разговарят и започват всяко изречение с "Аз", ще правим избори след избори".

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза
Обновена

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза

Асен Василев: Държим на подкрепата на 121 народни представители

Според него харизмата на Кирил Петков е важна за ПП, а способностите на Асен Василев - за управлението на страната.

Според специалиста по политически маркетинг Бабикян разделението в страната ни е отдавна. Не успяваме да съберем нацията си, когато до границата ни има война, каза той. 

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Галъп: 39% на 36% - против и за оставка на кабинета Петков

Слави Трифонов стъпи накриво - 41,3% не искат предсрочни избори

"Нормалната реакция на една нация е да се сплоти, а ние се донацепваме. Независимо дали си ляв, десен, либерал, хората се сплотяват в такива моменти. Покрай "Златни пясъци" минават мини. Всички фази на войната - извън горещата, се водят срещу България от Русия, а ние не се сплотяваме, това е най-ужасното. Въпреки враждебните актове срещу България ние се правим на глухи. Големият риск е, ако не успеем да събираме, тези, които искаме да променим България".

Азът не трябва да е по-силен от идеята за обединение, категоричен е той.

"Синергията за общо обединение за промяна няма надмогване. Ако може азовете да са крачка назад, за да можем да свършим работа. Егоизмът е ужасяващ. Не можем да променим така страната", каза Арман Бабикян.