Атлантическият съвет на България призова главния прокурор, МВР и ДАНС да реагират във връзка с отправени заплахи срещу кандидата за евродепутат Александър Йорданов.

На 16 април той ще представи в Добрич книгата си "Патриотични уроци", в която развенчава митове от най-близката ни история. Във връзка със събитието срещу него са отправени заплахи от русофилите, които преди месец се опитаха да осуетят представянето на книгата на Иво Инджев "Измамата "Сан Стефано" в добруджанския град.

"Тук не е Москва и Русия! Тук е България, а тя е НАТО и ЕС! Напомняме, че г-н Александър Йорданов е сред малцината обявени досега кандидати за европейския парламент, които са последователни антикомунисти, българофили, евроатлантици, отстояващи националните интереси от домогванията на Русия." - се казва в позиция на АСБ, публикувана на Фейсбук страницата на организацията.

Агресивна русофилска група опита да осуети представяне на книга на Иво Инджев

Агресивна русофилска група опита да осуети представяне на книга на Иво Инджев

Намесила се е полицията…

От Атлантическия съвет посочват, че ако при представянето на книгата на Иво Инджев подразделението на МВР в Добрич е било изненадано, сега няма подобно извинение - седмица преди събитието конкретни лица и политическа организация призовават за саморазправа и линч на политик, отстояващ българския национален интерес.

"Очакваме бърза и адекватна реакция от държавните институции на Република България! Надяваме се, че ще бъдем своевременно уведомени за предприетите превантивни и последващи мерки за търсене на наказателна отговорност на извършителите на тези престъпни деяния, които вярваме, че бързо ще бъдат открити." - призовават от АСБ.

Сайтът faktor.bg съобщи, че заплахите срещу Александър Йорданов са отправени от партия "Възраждане" на Костадин Костадинов.