С готовността да отговаря на всички въпроси застана пред депутатите от специално създадената за собствената си дейност комисия бившият финансов министър Асен Василев: "Питайте въпроси, ще ви отговоря." Заседанието започна с участието на двама митничари от "Капитан Андреево" и "Лесово", премина през разпита на Асен Василев и завърши със спор между Василев от една страна и Тошко Йорданов и Йордан Цонев от друга.

Междувременно Тошко Йорданов се закани, че утре комисията ще завърши своята дейност с доклад, който ще бъде предаден на прокуратурата. Какво точно ще пише в доклада така и не стана ясно, след като основна тема на разпита на Асен Василев стана записката от охранител в Министерство на финансите, според която баща и син Димитрови три пъти са идвали в Министерството. Самата записка бе огласена от Тошко Йорданов на предишното заседание, вчера, въпреки че миналата седмица служебният министър Петкова отрече това да се е случвало, а и шефът на ДАНС не го спомена, въпреки заявката, че Агенцията по сигурност е разработвала дълго време контрабандния канал на Стефан и Марин Димитрови.

Асен Василев няколко пъти заяви, че не познава Димитрови и те никога не са идвали при него в министерството. Появата на писмена бележка от охранител на МФ, че Димитрови са посещавали МФ, Асен Василев каза, че е лъжа.

Тези лица не са посещавали МФ, аз не съм се срещал с тях, отговори Асен Василев и обясни как се влиза във ведомството. Това не е отворен храм, изтъкна той. За среща с него първо всеки трябва да се включи в програмата му - без уговорка с началника на кабинета на Асен Василев, среща е невъзможна. И според Асен Василев след като Димитрови са следени от ДАНС, агенцията да каже кой ги е приемал и при кого са ходели в МФ. Че се е срещал с тях, Василев определи като изфабрикувана информация.

Че тази бележка може да е изфабрикувана заподозря и Румен Гечев от БСП, но след това депутатите влязоха в спор да се вярва или не на въпросната записка, в който Венеция Нецова пък поиска Румен Гечев да провери и дали служебният финансов министър Людмила Петкова е посещавала кабинета на Делян Пеевски. Във всеки случай Тошко Йорданов се закани и това да влезе в доклада.

Тошко Йорданов се позова и на данни от съдебния протокол по делото с Митниците, където се казвало, че камерите на Агенция Митници са заснели Асен Василев с един от семейство Димитрови, а шефът на ДАНС казал, че има засечен разговор между бившия финансов министър и Стефан Димитров за назначаване на Недан Хаджиев за шеф на ОД МВР Хасково.

Аз тези хора не ги познавам, отново каза Василев и увери, че ако имало такива данни и имайки предвид как работи българската прокуратура, те щели вече да са в обращение.