Изненадани сме от изключително голямата подкрепа на хората. Много е приятно да разговаряме с тях, да чуем какви са проблемите им и да получим окуражителни думи за това да продължим започнатото преди 4 месеца с волята да го правим през следващите 4 години. Това заяви пред БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Василев е в Пловдив, където се събират подписи за новата коалиция. Той изтъкна, че максимум до две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма. Основните точки от нея са ясни, като първа от тях е да не се пипат данъците, но те да бъдат събирани.

Петков оглавява листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив, Василев - в Хасково

Петков оглавява листата на "Продължаваме промяната" в Пловдив, Василев - в Хасково

Готови са за коалиция с ДБ и ИБГНИ

По думите второто нещо, което е много важно е да се спрат всички течове. "Двете неща в комбинация биха дали достатъчно ресурс, за да можем да започнем да оправяме системите на образованието и здравеопазването", отбеляза той.

Целта е в следващите години да бъде постигнато съвременно образование, в което да нямаме нужда от частни уроци и частни учители.

"Волт" предложили сътрудничество на Петков и Василев

"Волт" предложили сътрудничество на Петков и Василев

От партията са отглеглили подкрепата си от ИБГНИ

За здравеопазването имат ресурси и добре подготвени кадри, за да лекуват българите в България. "Натрупаните неравенства сред медиците не са нормални. Системата не функционира в полза на пациента, а в полза на някои интереси, които са я завладели", допълни той.

Асен Василев изрази надежда следващата седмица да започнат разговорите с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" и в зависимост от това как протекат те, може да бъде подписан документ за това как да си съдействат в парламента.

"Продължаваме Промяната" се регистрира в ЦИК

"Продължаваме Промяната" се регистрира в ЦИК

Необходимият брой подписи за регистриране са били събрани за броени часове

Асен Василев и Кирил Петков заявяват категоричната си подкрепа за президента Румен Радев. В този смисъл те ще призоват избирателите, които подкрепят "Продължаваме промяната", да гласуват и за г-н Радев, като избирателите на "Демократична България" са свободни да направят техния избор.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви готовност за разговори с всички партии, които имат конструктивни идеи и желание в страната да няма корупция и парите да се използват ефективно и ефикасно и готовност за съвместни действия.

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Той е категоричен, че искат да управляват и преговарят с 6-7 партии

Асен Василев коментира проблема, който произтича от поскъпването на природния газ и тока и защо в актуализацията на бюджета не са предвидени буфери за справяне с това, като заяви, че няма как правителството да субсидира цената на електроенергията според европейското законодателство.

Той беше категоричен, че решенията в енергетиката отнемат повече от един месец.