Татяна Дончева и скандалите около нейното име са причината "Волт" да оттегли подкрепата си за "Изправи се БГ! Ние идваме". Това обясни в студиото на БТВ Настимир Ананиев, лидер на "Волт". През май месец партията смени председателите си, а през септември изпрати писмо за оттегляне на подкрепа, макар и след това Мая Манолова да излезе с изявление, че "Волт" не е част от мрежата "Изправи се БГ".

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт

Първият жълт картон, който младите във "Волт" вдигнали на Татяна Дончева бил, когато станало ясно, че тя е ходила да разговаря с БСП за коалиция. Случилото се е от времето преди първите предсрочни избори. Вторият жълт картон, отново от младите във "Волт", е заради скандала 500k.

Ние потърсихме "Продължаваме промяната" и Кирил Петков и Асен Василев, посочи Настимир Ананиев след сключеното споразумение да бъдат мандатоносители на проекта на бившите служебни министри. От "Волт" са харесали техните действия и това, което предлагат - основно нулева корупция. Според Настимир Ананиев няма значение точно дали идеите, които стоят зад такива действия са леви или десни. И това, по думите му, се вижда ясно в обществото.

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Може да се присъединят и други партии…

Не сме поставяли никакви условия, включително и за пари. Искаме да покажем прозрачност на финансирането на политическите партии у нас.

В една коалиция трябва да има доверие, когато си в коалиция пазиш гърба на другия. Такова беше и обяснението, което отново даде Настимир Ананиев за действието си от 2015 г. да регистрира марката "Реформаторски блок" без знанието обаче на своите партньори. Той посъветвал същото да направят и Петков и Василев и сега.