Партиите "Волт" и "Средна европейска класа" ще бъдат мандатоносители на проекта "Продължаваме Промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Днес 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП "Волт" и ПП "Средна европейска класа", с което двете партии образуваха коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г." - съобщават от "Продължаваме Промяната".

Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

ВОЛТ пред подписване на споразумение с „Продължаваме промяната“

Настимир Ананиев: Ще предложим кандидати за листите

"Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин." - се казва още в съобщението, разпространено до медиите.

Като основни цели на коалицията се посочват създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и средния бизнес, както и привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции. Сред целите на коалицията са също справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

"Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи", допълват от формацията на Петков и Василев.

Манолова: Ще има управляваща коалиция на промяната

Манолова: Ще има управляваща коалиция на промяната

„Продължаваме промяната“, Демократична България и „Изправи се.БГ“ да подпишат споразумение…

Партията "Средна европейска класа" е създадена в Бургас през 2007 г. с цел създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот. Тя има избрани общински съветници, като в общинския съвет на Бургас е трета политическа сила. Начело на партията е Константин Бачийски, който постави във фокуса на дейността си беззаконията в парк "Росенец". Той беше издигнат на лидерския пост преди три дни, след като предишният председател Георги Манев обяви края на политическата си кариера. Самият Манев посочи за свой приемник Бачийски, който беше негов заместник.

На парламентарните избори през 2017г. партията се присъедини към коалицията "Обединени патриоти", а на изборите за Европейския парламент през 2019 г. се коалира с НФСБ.

Политическа партия "Волт" е основана през 2018 г. като част от първото общоевропейско движение "Волт Европа" - то има евродепутат, народни представили в парламента на Нидерландия и общински съветници в България, Германия и Холандия. Съпредседатели на "Волт" в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев. Те поеха ръководството на партията на проведения на 29 май тази година конгрес.

Припомняме, преди дни партията напусна мрежата "Изправи се БГ".

Междувременно стана ясно, че от формацията около Мая Манолова предлагат на Петков и Василев обединение, което да включва и Демократична България. От своя страна ДБ предлага на "Продължаваме промяната" предизборна коалиция с общи листи за вота на 14 ноември.

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Явяване с общи листи…