Централната избирателна комисия - ЦИК регистрира днес Коалиция "Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)" за участие в предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че са събрани 5 300 подписа, което е два пъти и нещо повече от необходимото.

Заедно с него документите подадоха председателят на Средна Европейска класа Георги Манев, заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Борис Ячев, народният представител от НФСБ Христиан Митев и координаторът на партията Венера Тодорова.

"Призовавам хората да гласуват за политици, които ще им свършат работа - а не по симпатии. Българският избирател трябва да знае, че в Европейския парламент трябва да се върши много сериозна работа. Сега, с пакета "Мобилност" видяхме колко е важно да имаш сериозно, последователно поведение, да търсиш съюзници и да организираш съпротива на всичките тези безумия, които се опитват да прокарат големите държави. Така, че Европейският парламент е място за битки - затова сме партньори с председателя на Средна Европейска класа Георги Манев", заяви след регистрацията Валери Симеонов.

Георги Манев е категоричен, че Средна Европейска класа е в коалиция с НФСБ, тъй като целите на двете политически формации са едни и същи, а и народните представители на НФСБ са защитавали неизменно в работата си малкия и среден бизнес.