"Продължаваме промяната", Демократична България и "Изправи се.БГ" ще сформират управляваща коалиция на промяната, прогнозира председателката на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред БНТ.

"Управляващата коалиция ще бъде на промяната, с предварително записани приоритети. Ние подадохме ръка и имаме анонса, че тя ще бъде приета от Демократична България и Кирил Петков и Асен Василев. Имаме много общи каузи и цели, които можем да дефинираме и да бъде ясно, че гласувайки за някоя от трите формации, се гласува за управление на промяната в 47-мия парламент." - заяви Манолова.

Оглавяваната от нея формация призовава за съвместни действия, включително подписване на споразумение преди изборите, което да включва приоритети и заявка за "коалиция на почтените" с цел да се излъчи правителство и да не се допусне връщане на ГЕРБ във властта.

Припомняме, съпредседателят на ДБ Христо Иванов също се обяви за коалиция, но предизборна.

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Явяване с общи листи…

"За "Изправи се БГ! Ние идваме!" ГЕРБ и ДПС са неприемлив партньор. Демонтирането на корупционния модел не е приключило. Парите на мафията са на терен и ще воюват срещу нас на изборите. Битката няма да приключи за няколко месеца. Те няма да се разделят лесно с позициите и с влиянието си." - коментира тя.

Манолова подчерта, че коалицията й ще се яви в същия формат, както на предишните избори - с мандатоносители "Движение 21", ЕНП и ДБГ.

Междувременно от "Продължаваме промяната" обявиха, че мандатоносители на проекта ще са партиите "Волт" и "Средна европейска класа"

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Петков и Василев се явяват на изборите с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Може да се присъединят и други партии…