Няма как да се направи сега партия за тези избори, а основното нещо, което е най-важното за следващия парламент, е да се сглоби мнозинство, което трябва да управлява. Това е най-тежката задача. Това заяви вече бившият финансов министър Асен Василев по горещата тема ще се явяват ли на изборите със свой политически проект той и Кирил Петков и под какъв формат или под каква шапка.

Това, което казах е, че когато спра да бъда служебен министър, два-три дни трябва да си помисля и да видя как да се включим в политическия живот, уточни Василев, като не даде по-конкретен и ясен отговор за евентуален политически проект.

Нека не политизираме Министерството на финансите, призова Асен Василев след пореден въпрос за политическия проект.

Петков и Василев не мислят за политика, докато са служебни министри

Петков и Василев не мислят за политика, докато са служебни министри

Кирил Петков остава фокусиран върху работата си - още две седмици

Това, което видял Василев в 4-те месеца, в които е бил служебен финансов министър, е, че България не е бедна държава. "България е една безобразно крадена държава, но не е бедна и ако затегнем контрола и спрем течовете, ще можем да постигнем това, което сме постигнали в актуализацията на бюджета", изтъкна бившият служебен финансов министър.

Задачата в следващите 3 години е да се спрат течовете и да се използват средствата, които работещите дават, по един ефективен начин. Това е моята лична философия как трябва да се подходи към икономическата политика на страната, подчерта Василев.

ДБ не се страхува от проект на Петков и Василев - щели да са в сянката на президента

ДБ не се страхува от проект на Петков и Василев - щели да са в сянката на президента

Атанас Атанасов вижда неопитност сред определени политически сили