Кирил Петков няма да говори за политически проекти, докато е служебен министър, а ще остане фокусиран върху работата си. Това заяви той пред журналисти в парламента в отговор на спекулациите, включително и от тази сутрин след заявката на премиера Стефан Янев, че би подкрепил един такъв нов политически проект.

Финансовият министър Асен Василев от своя страна потвърди думите на колегата си, с когото бяха пакетирани и политически, и работно: Василев заяви, че докато е министър също няма да мисли партия. В момента има важната задача да мисли за пълненето на хазната с данъци. Освен това, по думите на Василев, решението за политическа партия е сериозен ангажимент и той не може да се поеме за един или два дни. 

Решението за датата на изборите - в ръцете на депутатите и на БСП отделно

Решението за датата на изборите - в ръцете на депутатите и на БСП отделно

Стефан Янев би подкрепил партия на Кирил Петков и Асен Василев

В Народното събрание съм, за да говорим за истински икономически мерки, няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Искам да съм фокусиран в работата, която правя, заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

Имаме две седмици, които предстоят - утре ще обсъждаме темата Общини без корупция", отряза той от темата медиите.

Следващите две седмици ще говоря само експертно, като министър, в качеството, което съм. Няма да влизам в тези теми, знам, че там са страстите и интересът, но - когато приключа да бъда служебен министър... А ако не приключи служебният кабинет - продължавам в него, каза още той.

Казах неведнъж, че видяхме, че за три месеца можем да направим голяма промяна и целите екипи и отбори видяхме, а ако инвестираме енергията си в тази посока - България може да стане различна, каза още Кирил Петков, но бе категоричен, че за това как и по какъв начин може да стане това ще говори, когато "ни свърши мандатът".

Комуникирам с медии, всичко, което ще го правим, ще бъде прозрачно и обявено, каза още той.