Проект на Кирил Петков и на Асен Василев сигурно ще стои в сянката на Румен Радев. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Той подчерта, че ДБ не са казали, че не искат да водят разговори с Петков и Василев за евентуална обща работа, но "за нероден Петков не се говори".

Според Атанасов не бива да се страхуваме от демокрацията и появата на нов политически проект, който да даде още по-широка възможност за избор на гражданите.

Той посочи, че ако партията е зад президента, от ДБ няма от какво да се страхуват, защото тогава ще са позиционирани повече в ляво.

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

До 15 септември очакват да бъде животът на сегашния парламент

По думи на Атанасов след последните два пъти избори кабинет не се е случил заради "неопитност сред определени политически сили" и липса на диалог.

Ако ДБ сме първа или втора политическа сила и получим мандат, ще покажем как трябва да се води диалог, за да се създаде мнозинство, увери той.

По отношение на третия проучвателен мандат, който БСП върна неизпълнен на президента, Атанасов каза, че краят е бил предизвестен.

Той бе категоричен, че ДБ не може да участва в коалиция с БСП.

Скандала с Татяна Дончева Атанасов определи като "разкалване на терена". Той настоя да се държи сметка на тези, които участват в такъв тип процеси и да си дават сметка какво правят публично.

Петков и Василев не мислят за политика, докато са служебни министри

Петков и Василев не мислят за политика, докато са служебни министри

Кирил Петков остава фокусиран върху работата си - още две седмици