Заместник-министър председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение във Вашингтон. В българската делегация за САЩ пътуват и министърът на енергетиката Александър Николов, както и представители на ръководствата на АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз".

Основните теми на разговорите ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени. 

Доставки на ядрено гориво от САЩ за България се очаква да обсъди делегацията ни там

Доставки на ядрено гориво от САЩ за България се очаква да обсъди делегацията ни там

Срещите са във Вашингтон, Питсбърг, Хюстън и Далас

Предвидени са срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за развитие и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и др. 

Също така делегацията ще има среща с представители на американския бизнес, организирана съвместно с Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за ядрена енергетика (NEI).

Визитата на министър Николов в САЩ ще продължи с посещения с Питсбърг, Хюстън и Далас.