"Атака" иска изслушването на военния министър Красимир Каракачанов. На брифинг в Народното събрание Десислав Чуколов обяви, че иска това да стане следващата седмица.

Напоследък стана модерно да се изслушват министри, подчерта той. "Атака" пита какви имоти продава Каракачанов, какви е продавал и кой контролира продажбите.

Досега националистите се информирали от медиите, а те искали информация от първа ръка. Военният министър превърнал Министерството на отбраната (МО) в агенция за недвижими имоти.

Още с встъпването си в длъжност воеводата започнал продажбата на имоти. Тези имоти били хиляди и били на апетитни места. 9 лева за квадратен метър продал Каракачанов в Пловдивско. А според агенции за недвижими имоти в града под тепетата цената е 50 лева. 52 лева на квадратен метър продал военният министър имот в Несебър. Там пазарната цена била над 80 лева.

Освен това МО планира да продаде три полуострова на Южното Черноморие. МО се превърна в най-голямата агенция за недвижими имоти, недоволен е Чуколов.

Военният министър аргументирал продажбата, че МО плащало много за охрана на тези имоти. 23 милиона лева били харчовете за охраната.

"Атака" иска ГЕРБ да подкрепи това искане на националистите. Според Чуколов едва ли военният министър имало какво да крие, затова трябвало да дойде в НС.