„Атака” остро скочи срещу учредяване на партията на Лютви Местан ДОСТ. В декларация от трибуната националистката Магдалена Ташева я обяви за неоосманска партия, която, по думите й, е заплаха за националната сигурност.

Тя остро възрази срещу гостите от Турция на учредителното събрание, които били част от неонацистката групировка Сивите вълци.
Изказването на Юлчън, според Ташева, показвало, че Турция иска анексиране на български територии. Депутатката настоя за наказателно преследване на учредителите на ДОСТ.

По мнението й нямало аналог на подобно сътрудничество между политическа партия и терористична организация.

От парламентарната трибуна Ташева изброи редица атаки на Сивите вълци като не пропусна да напомни и свалянето на руския самолет през есента на миналата година, след което рязко се влошиха отношенията между Турция и Русия.

Магдалена Ташева бе категорична, че ДОСТ е троянският кон на Турция. Нашата страна ще се превърне във втора Сирия, притеснена е Ташева.

Тя припомни, че при учредяването на ДОСТ заместничката на Давутоглу заявила, че родина на симпатизантите на ДОСТ е Турция. Така се посочвало ясно чии интереси трябвало да защитава ДОСТ и на кого да служи.
Собствената й партия избива народа си в Анадола, припомни още Ташева за чуждестранната гостенка.

Тя каза още, че Анкара рутинно бомбардирала Сирия, Ирак и хората си в Анадола. Анкара създава и обучава терористична организации, предупреди Магдалена Ташева. Анкара търгува с петрол от Ислямска държава, продължи с обвиненията си националистката.

Програмата на новата партия ДОСТ не е нищо повече от некролог на Третата българска държава, посочи още Ташева.

Тя настоя да се забрани ДОСТ. Поиска и компетентните органи да се задействат и основателите на тази партия – Местан и компания – да бъдат съдени за предателство на родината.

Казваме „не” на турския сепаратизъм в България, категорична е Магдалена Ташева.