Волен Сидеров поведе под дъжда стотици атакисти от цялата страна на митинг срещу омразата.
Лидерът на партията носи огромен плакат с надпис: „България не иска омраза и агресия, а икономически ръст и по-високи доходи".

Сидеров изтъкна, че той и неговите съмишленици не са за противопоставяне на народа, а за единство.
Той обяви, че Атака е единствената конструктивна партия в България, която се обяви срещу онези, които проповядват омраза у нас.

Родният трибагреник, както и партийни знамена, добавят цвят сред протестиращите, по-голямата част, от които са облечени с черни фланелки с надпис „Да си върнем България".

Атакистите носят и различни плакати срещу Бойко Борисов, Ахмед Доган и Валери Симеонов, като тримата са изобразени на снимките с фесове.
Сред плакатите се забелязват и някои по-атрактивни: „Костовисти, гербери и гейове от площад „Независимост", защо чак сега се сетихте, че има ДПС?". Друг плакат: „Бойко Бей, Ахмед Доган е най-великият български политик".

Вървейки към паметника на Апостола на свободата, където е и крайната точка на митинга, Сидеров заяви, че те са против връщането на власт на Костовци, Симеоновци и други, които трябва да бъдат разследвани и съдени за извършените от тях престъпления.

Сидеров подчерта, че февруарските протести са били истински, а сегашните са костовистки и герберски. По думите му те искат да предизвикат анархия, за да замажат зулумите, които са правили, докато са били на власт. Сидеров се закани, че те няма да допуснат това да се случи, защото не са като останалите партии, създадени изкуствено с генно инженерство.

Той заяви, че не е съгласен с протестиращите от площад „Зависимост" (според него тези хора пред МС са зависими от политически сили). По думите му там блика омраза и макар, че събиращите се там граждани твърдявт, че са мирни, раждат агресия.
„Не може да мразиш и в същото време да искаш добро бъдеще за България", заяви лидерът на Атака и добави, че целта е да се създаде хаос и анархия и парламентът да не работи, за да не се приемат предвидените мерки.
В тази връзка Сидеров се изказа положително за работата на 42 НС и най-вече за промените в закона за енергетиката.

Атакистът подчерта, че виновниците за сегашното състояние на страната са управлявалите през последните 15 години. В този престъпен сговор обаче Атака нямала пръст, защото не е била нито минута във властта.

Сидеров реагира остро и срещу издигнатите от протестиращите плакати, на който той е изобразен с турски фес.
„Срещу нас ли издигат тези плакати? Ние, които 8 години се борехме срещу турцизирането и колонизирането на България? Къде бяха тези протестиращи тогава, запита Сидеров и сам си отговори: „Нямаше ги. Не може да ми казвта, че сега са се пробудили и да ни викат на нас - атакистите - турците".

По думите му всички тези атаки идват от ГЕРБ, които са нагли и лицемерни, но архивите са живи, Атака също, за да припомнят всички престъпления на политиците, извършвани от 1989 година насам.

Сидеров твърдо каза „Не!" на агресията, злобата и камъните, хвърляни по тях. Според него тези действия на простиращите само показват колко са комплексирани, излишни и жалки.