Георги Константинов не е подходящ за член на Комисията по досиетата, защото е показал неуважение към демократичните ценности.

Това заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който е и председател на столичната организация на партията, в предаването „Неделя 150" по БНР.    

Според него, дори да не става дума за досието му в бившата Държавна сигурност, с демонстрацията на неуважение към държавните институции и принципите на демокрацията, той сам е компрометирал кандидатурата си.

Човек, който твърди, че не зачита частната собственост и смята, че въоръженият народ трябва да раздава справедливост, не споделя десните ценности, коментира още Атанас Атанасов.

Затова според него издигането на кандидатурата но Константинов е  било грешка от страна на СДС.  

Изявлението на депутата от ДСБ идва след размяна на реплики през седмицата между лидерите на двете сини партии - Иван Костов и Петър Стоянов.

Първоначално Иван Костов заяви, че отказът на ДКСИ спрямо Георги Константинов е бил аргументиран и изрази мнение, че човек, който се определя като анархокомунист не може да бъде подкрепен от тъмносините.  

В отговор Петър Стоянов заяви, че Константинов е доказал своя антикомунизъм с 10-годишния си предстой по комунистически лагери и затвори.