"Борисов нека да не ни будалка!"

Това каза пред bTV съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атансов, след като по-рано днес Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще бъде първа или втора политическа сила след предстоящите предсрочни парламентарни избори и затова партията е готова да подаде ръка на всички, които подкрепят исканията й.

"Заявките му целят да излезе ГЕРБ от тази политическа изолация, но не са си платили цената за това корупционно управление и са в това състояние, държат се така поради една проста причина - имат зад гърба си Иван Гешев", подчерта Атанасов.

ГЕРБ в готовност за сътрудничество с всички партии

ГЕРБ в готовност за сътрудничество с всички партии

От партията настояват за закон за 100% диверсификация от "Газпром"

Той обърна внимание също, че сред изредените днес от лидера на ГЕРБ приоритети съдебната реформа е била спомената последна.

"Заявките, че ще бъде подкрепено едно или друго в голямата си част са лицемерно поведение. Това не би могло да се състои докато не се плати цената на корумпираната "Борисова" държава", изтъкна Атанасов.

Нинова: Законите на Борисов гарантират студена зима

Нинова: Законите на Борисов гарантират студена зима

Лидерът на ГЕРБ иска да се върне във властта с цената на държава и народ, по думите й

Запитан защо от "Демократична България" не са издигнали кандидат за шеф на КПКОНПИ, а коалицията е подкрепила Бойко Рашков, Атанасов посочи, че в случая не е било да необходимо да се създава излишна конкуренция.

"ГЕРБ отново се опитаха да ни атакуват, че подкрепяме човек от времето на комунизма. Поискахме това нещо да бъде вкарано в изискванията на тази комисия - шефът ѝ да не бъде свързван с ДС. Бойко Рашков няма тази връзка", коментира още той.

Промените за КПКОНПИ се спънаха в кворума

Промените за КПКОНПИ се спънаха в кворума

Мустафа Карадайъ поиска проверка на кворума, след това депутатите му напуснаха пленарна зала