Плановете на управляващите за пленарното заседание се провалиха. Управляващите си удължиха работното време до приемане на промените за КПКОНПИ. Това ядоса ДПС.

Лидерът Мустафа Карадайъ поиска проверка на кворума. След това депутатите му напуснаха пленарна зала. Така за приемането на закони в залата се оказаха 107 народни представители. Председателстващият заседанието Атанас Атанасов даде 10 минути почивка в опит да се събере кворум. 113 депутати се оказаха в зала.

Председателят на НС Мирослав Иванов обясни, че днешното заседание ще е до 14.20 часа и ще продължат дебатите по Закона за устройство на територията, но гласуване няма да се проведе. Така реално промените за КПКОНПИ се спънаха в липсата на достатъчно депутати.

Депутатите се заеха с правилата за избор на шеф на КПКОНПИ

Депутатите се заеха с правилата за избор на шеф на КПКОНПИ

Опозицията поиска кандидатите да представят и удостоверение за психологическа годност

Припомняме, че приемането на Закона за КПКОНПИ бе едно от условията на Продължаваме промяната за участие в преговорите за съставяне на правителство с третия мандат. От партията настояваха и вътрешният министър Бойко Рашков да бъде избран за председател на антикорупционната комисия. КПКОНПИ се управлява от временно изпълняващо дльжността лице, след като Сотир Цацаров подаде оставка