Лидерът на ДСБ, Атанас Атанасов, заяви, че е наложително двете най-големи политически сили, които получат обществената подкрепа, да намерят път една към друга, за да решат политическата криза в страната. Атанасов подчерта, че е отговорност на лидерите да намерят път към стабилност, като отбеляза, че предстоят седми парламентарни избори, които са шанс за търсене на решение на кризата. Той заяви това в студиото на Нова телевизия.

Атанасов се зарече ПП-ДБ да направят всичко необходимо да бъдат първа политическа сила и наблегна на значението на изработването на ясна програма и приоритети за бъдещото правителство. Той също така посочи, че е време да се обсъди въпросът за равноотдалечен от партиите премиер, който да бъде авторитетна личност с международен опит. Според него служебната власт е вредна за държавата.

Атанасов спомена и важността на лидерския диалог, като отбеляза, че винаги е имал контакт с Бойко Борисов. Той коментира и разцеплението в ДПС, като го описа като резултат от "преяждане" и предложи на двете фракции да "минат на диета".

Размазан политически пейзаж на разделение и кадрова търговия вижда Атанас Атанасов

Размазан политически пейзаж на разделение и кадрова търговия вижда Атанас Атанасов

Той настоява да се намери широкоспектърна фигура за еврокомисар