"Бяхме във фактическа коалиция с ГЕРБ- СДС. Това, че ГЕРБ и господин Борисов пускаха през тяхната врата ДПС да участва в процесите е едно на ръка. ГЕРБ отвориха вратата за участието на ДПС в законодателния процес и за да могат да се постигнат целите, приемахме това обстоятелство". Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов пред БНР.

По думите му един от принципите в политиката е "никога не казвай никога". ПП-ДБ като отговорни хора ще работят за създаването на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори. Ако хората искат да има реформи, нека ни дадат властта, призова Атанасов.

ПП-ДБ няма да преговарят с "Възраждане" за съставяне на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори. Формацията ще търси конфигурация с политическите сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват.

Николай Денков се закани да не сяда с Пеевски на една маса след изборите

Николай Денков се закани да не сяда с Пеевски на една маса след изборите

ГЕРБ е под силното влияние на Пеевски, убеден е той

По отношение на европейските избори, които ще се проведат заедно с предсрочните парламентарни избори на 9 юни, Атанасов уточни, че водач на евролистата на ПП-ДБ ще е Никола Минчев.

За ареста на шефа на Агенция "Митници", Атанасов коментира, че става въпрос за многофункционално мероприятие, организирано предизборно за дискредитиране на политическия конкурент. Напрактика се цели осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС, посочи Атанасов. Той смята още, ч щабът за организацията на предсрочните парламентарни избори трябва да бъде оглавен от главния секретар на МВР Живко Коцев, но той не бил удобен.

"Убедихме се, че Калин Стоянов като вътрешен министър директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин", отсече Атанасов.

Той определи като смешна история искането за ареста му от страна на парламентарната група на "Възраждане" заради искането за изслушване на шефа на "Военно разузнаване". Атанасов настоя още за радикална реформа в системата за сигурност, тъй като ДАНС организират активни мероприятия с предизборна цел.

Денков сигнализира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1

Денков сигнализира прокуратурата за главсека, гледа акция 3 в 1

Той иска разследващите да проверяват и Живко Коцев, и Калин Стоянов