Предизвестен крах на кабинета. Това съзря в провала на днешното заседание на Народното събрание, което на три пъти не успя да събере нужния кворум, председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Понякога сме полагали изключително големи усилия, за да има кворум сутрин и вие всички го знаете. В крайна сметка това, което се видя в пленарна зала, е че три пъти вече правителството падна. Те имат не повече от 110 гласа", коментира тя.

Атанасова изрази увереност - краят на кабинета "Петков" е близо. "Това, което ще се види довечера на извънредното заседание, е, че правителството ще падне за четвърти или пети път, ако има прегласуване."

"Безпочвени обвинения" - така пък тя окачестви твърденията на управляващите, че ГЕРБ е фактически в коалиция с ИТН, ДПС и "Възраждане".

"В политическата теория има коалиция за управление. Никога не се е случвало манифестация в подкрепа на кабинет. Но ние сме свидетели вече на съвсем изкривени представи както е новото нормално", добави народният представител.

Атанасова бе остра още - управляващото вече малцинство продължавало да копае дъното, като можело да се очаква всичко да бъде чуто от тяхна страна.

Най-лошият парламент от 89-та година насам. Така пък окачестви текущия състав и дейност на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син.

"Това е най-лошият парламент от създаването на българските парламенти след 90-та година. Като законодателна програма, като изпълнени неща, като създадени комисии. Вие представяте ли си да има комисия за конституционни промени, в които я няма опозицията? Е, в този парламент има такава комисия. Това е парламент, в който опозицията няма нито един председател на комисия. Досега не е имало такъв", не спести критики Дилов.