Дружеството "Автомагистрали" ЕАД не се притеснява от одит от страна на Сметната палата. Ако такъв бъде възложен, те ще окажат пълно съдействие, се казва в позиция на компанията разпратена до медиите в отговор на заявката, дадена по-рано днес от страна на БСП.

Категорично заявяваме, че "Автомагистрали" ЕАД има капацитета да поеме възложените от агенция "Пътна инфраструктура" обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят, и всички договори са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство.

От "Автомагистрали" посочват, че компанията работи по различни обекти и по тях не се работи едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, както че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство, така и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация.

БСП пита колко строители работят в "Автомагистрали", а счетоводители?

БСП пита колко строители работят в "Автомагистрали", а счетоводители?

Сметната палата да извърши одит

Компанията уверява и че най-важният обект за тях е довършването на автомагистрала "Хемус" и уверяват българските граждани, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок.

Като доказателство от компанията посочват и своите финансови показатели за 2019 г. с генерирани печалби от ‪6 764 000 лева. За тази година също показателите се очертават като добри.

"Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците", заявява зам.-изпълнителният директор на компанията Г. Котев.