ГЕРБ искат Реформаторският блок да предложи следващия министър на образованието. Това стана ясно от коментара на вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова за трусовете в кабинета.

Ние разчитаме на тях да ни предложат кандидатура, зад която да се обединят всички, изтъкна силовият министър. Не се мисли по варианта реформаторите да не излъчат свой кандидат.

Вървим напред, целите са ни за цял мандат, правителството работи добре и има много добри перспективи от тук нататък, увери Бъчварова медиите.

Тя смята, че вицепремиерът Кунева ще се справи с министерски пост. Попитана дали лидерът на ДБГ ще се справи със съвместяването на две длъжности, министърът отговори: „Съдейки по себе си, може. Трудно е, много е трудно, но има такава възможност”.

Румяна Бъчварова намира кандидатурата на Меглена Кунева за приемлива. Според нея кандидатурата на новия министър трябва да е подкрепена от всички партии в РБ.
Право на премиерът било да сменя министри. Нормално е да има такива промени, изтъкна Румяна Бъчварова. Това е неговият стил, допълни тя. Смятам, че правилно постъпи, убедена е Бъчварова.