Вътрешният министър Румяна Бъчварова е поискала оставката на шефа на благоевградската полиция Росен Танушев заради решенията му след случката „Симитли”. Според нея той е действал, без да съобрази ситуацията и неправомерно е задържал един човек

Не може да бъде допусната подобна полицейщина, категорична бе министър Бъчварова по повод ареста на шефха на Агромах, който в пияно състояние напсува премиера Борисов.

Танушев е освободен от шефския пост и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел. Той е добър полицай, изтъкна министърът. Затова и щяла да се ползва експертизата му в Петрич. Резултатите в Благоевград бяха добри, смята Румяна Бъчварова.


Всеки има право да изразява политическа позиция. Така Бъчварова коментира и заявката на АБВ да инициира вот на недоверие за политиката в сектор „Сигурност”.

Въпрос на отговорност е, когато даваш квалификации да даваш аргументи, подчерта тя и допълни, че досега не е срещала сериозни аргументи да се иска вот на недоверие за тази сфера.
Кабинетът полагал усилия за справяне с мигрантската криза, за което сме имали положителна оценка и от вън. Някои хора винаги гледат от другата страна на огледалото, смята силовият министър.