Силовият министър Румяна Бъчварова няма данни служители на МВР да работят за „библиотеко-сарайските интереси”.

Припомняме, по-рано днес при гласуването зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да оглави вътрешната парламентарна комисия, депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обяви, че в МВР има хора, които работели за библиотеко-сарайския интерес.

Възлагам проверка на всеки сигнал, който има срещу служители на МВР. Досега до мен такъв сигнал не е достигал, заяви Румяна Бъчварова, помолена за коментар.

„В хода на работата в МВР нямам основание да се съмнявам, че съществува такава обвързаност. Тя разбира се не може да бъде изключена, но такива сигнали срещу служители на МВР не съм получавала”, увери още Бъчварова.

Тя също така отрече да има конфликт между нея и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, за което намекна тъмносиният лидер Радан Кънев.

Няма проблем да работя с г-н Цветанов”, увери силовият министър. По думите й от години двамата с Цветанов работят съвместно. До този момент аз нямам притеснения за това как ще работим, посочи министърът. 

Тя обясни, че двамата имали спорове по едно или друго предложение, но това било по-скоро излагане на аргументи. Ще се възползвам от опита на г-н Цветанов, категорична бе Румяна Бъчварова.