Казусът с търгуването на националния интерес категорично застрашава отношенията в една такава коалиция. Надяваме се тези, които са мислили, че ще продадат националните ни интереси, да ревизират позицията си. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той очаква да види позицията на премиера Кирил Петков, как ще се държи оттук нататък публично и по причинно-следствени връзки медиите щели да докажат с въпросите си това, което ИТН свободно и демократично изразили с позицията си. Въпросите оттук нататък трябва да бъдат насочени към други хора и партии, а не към ИТН.

"Възраждане" настояха за референдум за ветото на РСМ

"Възраждане" настояха за референдум за ветото на РСМ

Отстъпки нито с българската история, нито с българската култура, език, чест и достойнство не трябва да се правят

Лидерът на ИТН Слави Трифонов е пределно ясен в това, което каза за РСМ. България не е за продан, няма цена, на която да се продадат националният интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически отношения с РСМ. Те не се поддават, независимо кой е председател, коя партия си мисли, че може да управлява еднолично в едни такива казуси. България не се поддава, категоричен бе Балабанов.

Нито Каримански се отказва от БНБ, нито Гюров

Нито Каримански се отказва от БНБ, нито Гюров

Той направи в кулоарите на парламента пред журналисти

Той коментира и темата за избор на нов управител на БНБ.

Парламентарната група на "Има такъв народ" няма да напусне коалицията и няма да се обидят, ако номинираният от тях Любомир Каримански не бъде избран за поста. Балабанов подчерта, че новият управител на БНБ трябвало да бъде избран по демократичен начин в парламента. ИТН стои зад Каримански безапелационно и другата седмица ще стане ясно кой застава начело на БНБ.

Гюров: Приех кандидатурата заради отговорните задачи, които стоят пред БНБ

Гюров: Приех кандидатурата заради отговорните задачи, които стоят пред БНБ

Избора на Любомир Каримански за шеф на БНБ ще бъде лош знак за идеите за развитието на финансовата система