Поне от година и половина по 200-300 души преминават нашата граница, държавността отново е отстъпила. Това заяви пред bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

Границата не се пази, по думите му. Според него Бойко Рашков разпоредил да се пускат мигрантите през границата. Джамбазки смята, че организацията на границата е направена така, че да минават границата. Има тежко отстъпление, смята той. Джамбазки е за доброволни отряди, които да бранят границата. Държавата има сили и ресурси да пази границата си, смята евродепутатът.

Атанас Атанасов: Мерките на служебното правителство за границата са пожарникарски

Атанас Атанасов: Мерките на служебното правителство за границата са пожарникарски

Според него е нужна промяна в начина на управление на системата за сигурност

Андрей Новаков коментира, че полицаите, загинали в Бургас, са станали жертва на системата. Трябва да направим така, че натискът към границата трябва да спадне, е мнението му. Бойко Борисов поддържал добри отношения с Ердоган и тогава нямало мигранти. Не можем да сме бежанския център на света, каза евродепутатът. Той се притеснява, че бежанският натиск може да ни спре за Шенген. Кабинетът трябва да поиска помощ от европейските агенции, по мнението му.

Хванаха камион със 100 афганистанци в Бургас
Обновена

Хванаха камион със 100 афганистанци в Бургас

Други 53-ма мигранти са заловени в района на бургаските села Габър и Дебелт

Петър Витанов каза, че бедността в Северна Африка засилва мигрантския натиск. Темата със загиналите полицаи в Бургас след гонка с мигранти не трябва да се политизира. Той иска засилено сътрудничество с Фронтекс. Трябва да защитаваме границата си, изтъкна Витанов. Хората бягат от война, подчерта той. Бежанските центрове вече са пълни, по думите му.